100726-bmw 6 gran coupe Foto: eb.andriuolo

BMW 6-serie Gran Coupé bekräftad

På bilsalongen i Peking överraskade BMW oss alla genom att visa upp en konceptbil kallad Gran Coupé. Många ropade ”bygg den” och det är precis vad BMW nu har meddelat. Om två år finns den att köpa.

Mercedes CLS bildade en helt ny klass för ett gäng år sedan – fyrdörrarscoupéer, en benämning som många går i taket för. Därefter har en rad konkurrenter följt samma framgångsrika koncept och senast i raden är Audi som presenterade sin A7 Sportback så sent som för bara ett par timmar sedan.

Nu har även BMW en fyrdörrarscoupé på gång, vilket vi har kunnat ana tack vare konceptbilen som visades i Kina i april – Concept Gran Coupé. Nu har BMW dessutom bekräftat att modellen blir av samt att den då kommer att gå under 6-seriefamiljen med tilläggsbeteckningen Gran Coupé och marknadsföras som fyrdörrarscoupé, vare sig vissa gillar det eller inte. Den produktionsfärdiga bilen ska presenteras sommaren 2012 och strax därefter ska försäljningen starta.

Den ska ligga prismässigt ligga väldigt nära nästa generation 6-serie Coupé, en bil som den dessutom kommer att dela en hel del teknik och designlösningar med.

Om du gillade konceptbilen från i våras lär du inte bli besviken när produktionsbilen dyker upp. BMW-folket har lovat att större delarna av konceptbilens former ska behållas, inklusive de ramlösa dörrarna och de speciella b-stolparna.

Under huven är det sagt att fyra motorer ska finnas tillgängliga vid lanseringen, två bensin- och två dieselmotorer. En hybridversion, ActiveHybrid på BMW-språk, ska också finnas i planeringen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!