101116-bmw-7-serie-steinway Foto: BMW Group MediaPool / eb.andriuolo / This image is

BMW 7-serie tar det piano

Ursäkta ordvitsen men den är nästan obligatorisk när BMW slår sina påsar ihop med pianotillverkaren Steinway & Sons för att ta fram en pianoinspirerad 7-serie.

I värsta fall ser det bara plastigt ut, i bästa fall ser det väldigt exklusivt ut. Dekorinlägg i pianosvart utförande blir allt vanligare i nya bilar, såväl dyra premiumvagnar som billiga småbilar kan lyxas till med lite svarta och blanka inredningsdetaljer. Nu har BMW tagit det hela ett – stort – steg längre.

Tillsammans med pianotillverkaren Steinway & Sons har BMW:s Individual-avdelning tagit fram ett specialpaket till 7-serien som på samma gång ska andas exklusivitet och konstnärlighet. Temat är givet, genom kontrasterande färger och blankpolerade material har BMW och Steinway försökt skapa en bil som påminner om ett piano. 7-serie Composition kan beställas i vitt eller svart, bär exteriören är svart är interiören vit och vice versa. En tunn guldstripe längs med bilens skuldrar och specialdesignade 20-tumsfälgar förhöjer exklusiviteten ytterligare. Invändigt skäms de åkande bort med merinoläder, lammullsmattor, innertak i alcantara och så klart, pianosvarta dekorinlägg.

Bilen på bilderna är en ActiveHybrid 7 men BMW Individual erbjuder sig att utrusta alla versioner av 7-serien med Composition-paketet.

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!