BMW 8-serie börjar tillverkas nästa år

2018 blir startskottet för nya 8-serie som i våras visades upp som konceptbil. Det bekräftar BMW.

Det var på Concorso d’Eleganza Villa d’Este vid italienska Como-sjön i maj som BMW visade upp Concept 8-serie för världen. En lång, elegant lyxcoupé som ska fungera som efterträdare till 1990-talets flaggskepp från München och eventuellt också som efterträdare till dagens 6-serie.

På den italienska bilutställningen i våras nämnde BMW-chefen Harald Krüger att modellen ska få knivskarpa sportbilsegenskaper och att marknadslanseringen är tänkt att äga rum under 2018.

Nu bekräftas datumet av BMW officiellt då de berättar att nya 8-serie ska börja byggas under just 2018. Det är dock ingen garanti för att marknadslanseringen genomförs samma år, men sannolikt är det så.

När BMW M8, toppversionen i nya 8-serie som väntas få högre effekt än nya M5, är aktuell för lansering återstår att se. Vi misstänker att det blir året efter, det vill säga 2019.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!