BMW 5-serie E60

BMW återkallar 1,3 miljoner 5-serie och 6-serie av förra generationen

BMW har under dagen gått ut med informationen att de återkallar alla tillverkade exemplar av förra generationens 5-serie och 6-serie byggda mellan 2003 och 2010.

Dagens återkallelse är en av de större på senare tid. I ett pressmeddelande skriver BMW att man efter en kvalitetskontroll återkallar alla tillverkade 5-serie och 6-serie av förra generationen byggda mellan 2003 och 2010. Det rör sig om ungefär 1,3 miljoner fordon. Modellerna som berörs är alltså generationerna E60 (5-serie Sedan, bilden ovan), E61 (5-serie Touring), E63 (6-serie Coupé, bilden till höger) samt E64 (6-serie Cabriolet).

 Anledningen till återkallelsen ska vara att man upptäckt att batterikabelskyddet i bagageutrymmet kan vara felaktigt monterat. Detta kan leda till att elsystemet inte fungerar som det ska eller att bilen inte startar. I vissa fall skulle det dessutom kunna leda till att det börjar brinna.

 BMW säger sig inte känna till några olyckor eller personskador till följd av felet.

 Alla berörda BMW-ägare får en kallelse hemskickad där de ombeds att uppsöka närmaste BMW-verkstad där felet åtgärdas på cirka 30 minuter – kostnadsfritt.

I Sverige berörs ungefär 22 000 BMW-ägare.

Klicka här för att ta del av alla aktuella och avslutade återkallelser av alla bilmärken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!