BMW 3-serie med internkod E90. Foto: BMW

BMW återkallar 3-serie – kan börja brinna

BMW återkallar 430 000 3-serie i Europa. Problem med en kabelanslutning till fläktslutsteget kan leda till brand.

Återkallelsen har varit känd ända sedan slutet av år 2017 men träder i kraft först nu. 430 000 ägare berörs och gäller BMW 3-serie tillverkade mellan juli 2004 och juni 2012. Så väl sedan-, kombi-, coupé- och cabriolet-modeller berörs.

En dålig kabelanslutning till fläktslutsteget gör att kontakten kan börja korrodera och i värsta fall fatta eld.

Återkallelsen av BMW 3-serie som skickas till ägarna i Sverige.

Vad åtgärden blir ser ut att bero på skicket hos kontakten. ”Vi vill därför kontrollera insticksanslutningen på fläktslutsteget och vid behov också byta denna”, går att läsa i ett brev från BMW till berörd kund.

Det är inte första gången man tvingas återkalla bilar på grund av brandrisk. I höstas återkallades 29 600 laddhybrider från BMW och Mini på grund av risk för kortslutning.

Även 2018 återkallades 324 000 dieselbilar på grund av brandrisk i EGP-ventilen.

Samt i Nordamerika 2017 då man återkallade över en miljon bilar på grund av problem med värme- och luftkonditioneringen som kunde leda till brandrisk samt en ventil som kunde rosta och i värsta fall orsaka brand.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!