101002-bmw återkallar

BMW återkallar 350 000 bilar på grund av bromsproblem

Tyska premiumtillverkaren BMW återkallar 350 800 bilar. Förutom bilar med BMW-emblem berörs även några tusen Rolls-Royce. Anledningen är problem med bromssystemen.

BMW återkallar 350 800 bilar för att kunna åtgärda ett fel där bromssystemet kan läcka. 200 000 av bilarna återfinns i USA medan resterande finns i övriga delar av världen.

Bilmodellerna som berörs är BMW 5-serie, 6-serie och 7-serie som är max sju år gamla samt Rolls-Royce Phantom utrustade med V8- eller V12-motorer. Av BMW-modellerna handlar det om ungefär 345 000 bilar och av Phantom knappt 6 000 bilar.

Om några bilar berörs i Sverige är ännu oklart, men förmodligen är det så då det har sålts nämnda BMW-modeller med V8- och V12-motorer. Dock inte överdrivet många till antalet. BMW Sverige undersöker återkallelsens storlek och återkommer till eventuellt berörda kunder inom kort. Eventuell åtgärd är för kunden kostnadsfri.

Problemet med bromsarna ska enligt BMW inte ha orsakat några personskador eller olyckor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!