BMW återkallar över en miljon bilar

Ett problem med ventil och luftkonditionering tvingar BMW att återkalla över en miljon bilar i Nordamerika. Men det kan även drabba andra delar av världen.

BMW har i Nordamerika tvingats återkalla över en miljon bilar på grund av två problem. I den ena återkallningen, där drygt 670 000 bilar berörs, har bilar av 3-serien fått problem med värmen och luftkonditioneringen skriver Automotive News. Den tyska biltillverkaren har valt att återkalla de bilarna, som tillverkats mellan 2006-2011, då det kan finnas en ökad brandrisk.

Det andra fallet berör fler modeller, 128i, 3-serien, 5-serien, X3, X5 och Z4, och även fler bilar, 740 000 stycken. I dessa bilar, tillverkade mellan 2007 och 2011, har man uppdagat att en ventil som kan rosta och i sällsynta fall leda till en brand.

Majoriteten av de återkallade bilarna finns i USA och endast 15 000 finns i Kanada men BMW:s talesperson, Michael Rebstock, utesluter inte att fler marknader kan beröras.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!