110506-bmw m5 4wd Foto: This image is copyright free for editorial use. (c

BMW bekräftar fyrhjulsdriven M5

Vi har redan sett nya BMW M5 som konceptbil, dock utan att BMW avslöjat alla tekniska detaljer kring den. Men nu bekräftar man M5 för första gången får fyrhjulsdrift.

Det var på bilsalongen i Shanghai förra månader som nya BMW M5 visades för världens ögon för första gången. Trots att bilen benämns som konceptbil så stämmer den till stora delar överens med den färdiga produktionsbil som ska visas på Frankfurtsalongen i september.

BMW var alltså snälla med att visa upp den efterlängtade bilen redan nu, men lika snälla när det gäller de tekniska specifikationerna var man inte. I stort sett det enda man avslöjar i dagsläget är att det under huven sitter en varvvillig V8-motor med dubbla turboaggregat. Däremot vet vi att det är samma motor som sitter i X5 M och X6 M men att effekten i M5 blir något högre. 586 hästkrafter snackas det om på förhand.

Men det verkar inte vara enbart motorn som nya BMW M5 får ta del av från X5 M och X6 M. Enligt brittiska Autocar har BMW nu bekräftat att M5 kommer at erbjudas med fyrhjulsdrift, vilket skulle vara första gången för BMW:s värsting. Vad som inte nämns är om fyrhjulsdriften, xDrive på BMW-språk, blir standard eller tillval. Med så mycket effekt känns fyrhjulsdrift klockrent, men samtidigt finns det många M5-fans som aldrig i livet skulle kunna tänka sig något annat än bakhjulsdrift. Därför känns fyrhjulsdrift mest troligt att bli ett tillval, om nu BMW är intresserade av att blidka så många som möjligt.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!