101107-bmw-hybridsportbil

BMW bekräftar produktion av hybridsportbil

I förra veckan ryktades det att BMW ska sätta hybridsportbilen Vision EfficientDynamics i produktion. Nu bekräftar BMW ryktet och meddelar att en körbar prototyp ska visas inom kort.

Efter ihärdiga rykten har BMW tagit saken i egna händer. Flera tyska motortidningar har under de senaste veckorna skrivit att BMW har gett klartecken för serieproduktion för den uppmärksammade hybridsportbilen Vision EfficientDynamics. BMW gör nu som biltillverkarna brukar göra när det inte längre är någon idé att förneka ett rykte – de går ut och meddelar att Vision EfficientDynamics verkligen ska sättas i serieproduktion och finnas på marknaden 2013.

Men vi behöver inte vänta drygt två år för att få veta mer om bilen. BMW ska inom kort presentera en prototypbil som ska vara tillgänglig för provkörning under handelsmässan i Leipzig den här månaden. BMW passar också på att släppa en serie bilder och en kort film där vi får se prototypen på rull. BMW nämner ingenting om formgivning eller namn men vi ska nog inte vänta oss att bilen kommer att se ut eller heta exakt som konceptbilen från förra årets Frankfurtsalong. Det ser däremot ut som att den futuristiska drivlinan kommer att bestå.

Den kommande sportbilen ska vara en ren teknikdemonstration som ska sätta konkurrenterna på plats. Upplägget med en trecylindrig dieselmotor och två elmotorer ska bestå. Vision EfficientDynamics-konceptet drevs av dieselmotor på 1,5 liter och 163 hästkrafter, understödd av två elmotorer. Totalt gav drivpaketet en effekt på 356 hästkrafter och 800 Nm. Framhjulen drevs enbart av en av elmotorerna medan bakhjulen drevs av samma hybridupplägg som i ActiveHybrid 7. När den bakre elmotorn ”vilar” under inbromsning går den över till att fungera som generator och laddar upp batterierna.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!