081110-bmw-storbritannien

BMW-bilar mest pålitliga i Storbritannien

BMW 3-serie har utsetts till den mest tillförlitliga bilen i en brittisk undersökning. Storbritanniens olika leasingföretag har fått svara på frågor i en undersökning som omfattar nästan 900 000 bilar. BMW, och 3-serien i synnerhet, anses vara de mest tillförlitliga bilarna.

BMW stal förstaplatsen från japanerna i det här årets ”FN50 reliability survey”. Undersökningen utförs bland Storbritanniens leasingföretag med syfte att rangordna de mest pålitliga bilarna. Resultaten räknas fram efter hur många gånger en bilmodell hos företaget har tvingats uppsöka verkstaden. De senaste åren har Honda och Toyota prenumererat på förstaplatserna i undersökningen. I 2008 års undersökning placerar de sig bra, på andra- respektive tredjeplats. Förstaplatsen har dock en icke-japan snott åt sig.

Det är BMW som tar hem märkesmästerskapet i undersökningen, före Honda och Toyota. Någon svensk finns tyvärr inte att finna bland de tio bästa. Listan över de bästa enskilda modellerna toppas av BMW 3-serie före Toyota Avensis och Honda Accord. Även de två minsta bilarna i BMW-familjen lyckas ta sig in på topp-10-listan. Mini Cooper placerar sig på femteplats och 1-serien på sjunde. Honda kan även de glädja sig åt att ha två bilar på topp-10. Årets undersökning som utförs av Fleet News omfattade 881 000 leasingbilar.

Märkestoppen

1. BMW

2. Honda

3. Toyota

4. Ford

5. Volkswagen

6. Mercedes-Benz

7. Audi

8. Lexus

9. Mazda

10. Vauxhall

Modelltoppen

1. BMW 3-serie

2. Toyota Avensis

3. Honda Accord

4. Volkswagen Golf

5. MINI

6. Mercedes-Benz C-klass

7. BMW 1-serie

8. Honda Civic

9. Ford Focus

10. Audi A4

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!