080908-bmw-start-stopp

BMW breddar sitt miljötänkande

BMW:s start-stopp-teknik börjar leta sig uppåt bland modellerna. 1-serie och 3-serie med fyrcylindriga motorer har sedan en tid kunnat utrustas med tekniken. Nu ska den även erbjudas till de sexcylindriga motorerna.

BMW kör hårt på sin Efficient Dynamics-satsning. Det bränslesparande programmet, som bland annat innefattar ett start-stoppsystem, har varit en stor framgång för BMW, både försäljnings- och miljömässigt. BMW är en av de biltillverkare som har sänkt modellprogrammets bränsleförbrukning allra mest, mycket tack vare just Efficient Dynamics.

Nu har BMW bestämt sig för att bredda miljösatsningen ytterligare. Start-stoppsystemet som för nuvarande bara finns tillgängligt för de fyrcylindriga motorerna i 1-serien, 3-serien och Mini-bilarna ska framöver även kunna väljas till de större sexcylindriga motorerna. Inledningsvis verkar det som att det endast är 3-seriens raka sexor som ska kunna utrustas med start-stopp-systemet, men det är nog ingen vild gissning att säga att hela BMW-flottan får den bränslesparande tekniken i framtiden.

Så sent som i förra veckan blev det känt att BMW i viss mån är på väg bort från de större motorerna. Efterfrågan på V8- och V12-motorer har minskat kraftigt på senare tid, samtidigt som BMW har svårt att hänga med efterfrågan på de fyrcylindriga motorerna.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!