100510-bmw-z4-mille-miglia

BMW firar historisk seger med Z4 Mille Miglia Limited Edition

BMW firar en av sina viktigaste motorsportsegrar med en specialversion av Z4. Den historiska segern i Mille Miglia för 70 år sedan uppmärksammas med en begränsad upplaga av Z4 sDrive35is.

 I 1940 års upplaga av det klassiska loppet Mille Miglia tog BMW sin dittills största och viktigaste seger i motorsportsammanhang. Fem BMW-ekipage ställde upp och när mållinjen korsades i Brescia den 28 april hade BMW kammat hem såväl första-, tredje-, fjärde- femte- och sjätteplats som den totala lagsegern. Det var BMW:s dittills största skalp och är en i dag en viktig milstolpe för biltillverkaren.

För att fira 70-årsjubileet av segern har BMW tagit fram en specialversion av plåtcabben Z4. Det långa namnet Z4 sDrive35is Mille Miglia Limited Edition kommer endast att sättas på 99 bilar, alla ska säljas i Italien. Grundstommen är värstingversionen av Z4 som ger 340 hästkrafter och 450 Nm. Mille Miglia-tillägget innebär inte några prestandaförbättringar, utan endast kosmetiska detaljer som kan vara nog så viktiga för den frälste. Förutom exteriört M-paket får Mille Miglia-bilarna 19-tumsfälgar i mörkt kromat utförande och karossen lackas i den silvergrå kulören Polaris. Det går inte heller att missa de röda Mille Miglia-emblemen och om man tittar noga så ser man att njurarna i fronten är mattsvarta. I sittbrunnen märks framförallt sportstolarna i alcantara och skinn med röda sömmar och de Mille Miglia-märkta golvmattorna.

För att verkligen markera att något stort hände för 70 år sedan har BMW totalrenoverat en av de bilar som deltog i loppet, en BMW 328 Kamm Coupé.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!