Foto: Mattias Rabe

BMW-förare dömd till fängelse för att ha lurat fartkameror

Den brittiske affärsmannen utrustade sin BMW med teknik som blockerar fartkamerornas signal. Nu döms han till tre månaders fängelse och böter på 18 000 kronor, uppger The Sun.

Det var när den 58-åriga föraren körde förbi polisens mobila fartkamera i North Yorkshire som konstaplarna upptäckte att något inte stod rätt till.

I stället för aktuell hastighet fick de upp ett felmeddelande i sin mätutrustning. När de sedan stannade mannen upptäckte de att han installerat en slags störsändare i fronten på sin BMW 3-serie – teknik som blockerar kamerorna från att mäta hur fort bilen kör.

Polisens bild på BMW:n som var utrustad med störsändare i fronten för att undkomma fartkameror. Foto: North Yorkshire Police

Det är olagligt att använda teknik för att medvetet störa ut polisens fartkameror. Mannen har erkänt sitt brott och döms utöver böter på motsvarande 18 000 kronor till fängelse i tre månader.

– Att använda en apparat som kan störa polisens hastighetsmätning är, precis som det visade sig i dag, ett allvarligt brott. Förare som använder sådan teknik kan få fängelse, sa den lokala trafikpolisen Andy Forth efter rättegången, enligt The Sun.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!