Foto: Shutterstock

BMW-förare har i särklass sämst trafikvett – enligt svenskarna

En tredjedel av alla svenskar tycker att de som kör BMW har sämst vett i trafiken. Bäst betyg får Volvo-förare. Det visar en färsk Sifo-undersökning från SBM Försäkring.

När svenska folket blev tillfrågade att lista vilka bilförare som uppför sig bäst respektive sämst i trafiken är det tydliga skillnader mellan val av bilmärke.

De som kör en Volvo anses ha mest trafikvett (13 procent), följt av Toyota-bilister (fem procent). På delad tredjeplats hamnade de som kör Kia, Saab och Volkswagen (samtliga tre procent).

När det kommer till de märken svenskarna irriterar sig mest på sticker BMW ut ordentligt. En tredjedel stör sig mest på BMW-förare. Därefter kommer de som kör Audi (nio procent) och Mercedes (fyra procent).

– Som bilist är det viktigt att vi alla respekterar och visar hänsyn till våra medtrafikanter. Vår senaste undersökning visar däremot att ägare till vissa bilmärken bör fundera på hur de beter sig i trafiken, säger Johan Fahrbring på SBM Försäkring.

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel, som är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval, under perioden 18-21 juni 2021. 1 083 personer i åldern 16-79 år intervjuades.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!