100913-bmw-djsi Foto: BMW Group MediaPool / eb.andriuolo / This image is

BMW grönaste biltillverkaren

BMW har för sjätte året i rad utnämnts till världens grönaste biltillverkare. Enligt det globala miljöindexet Dow Jones Sustainability Indexes är BMW den biltillverkare som har bäst miljöstrategi och som samtidigt tar långsiktigt socialt och ekonomiskt ansvar.

Biltillverkarna slåss om att framstå som grönast i branschen. Toyota profilerar sig hårt med sin hybridteknik medan andra satsar på snåla dieselmotorer eller mer framåtblickande elteknik. Men när alla delar av företaget vägs samman står BMW som den grönaste tillverkaren. Detta enligt 2010 års upplaga av Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI).

Det är sjätte året i rad BMW placeras som den bästa biltillverkaren. DJSI är ett globalt miljöindex som lanserade 1999. Nyckelordet i bedömningen av företagen som är med är sustainability – långsiktigt hållbar utveckling. Stor vikt läggs på företagens miljöstrategi men även faktorer som långsiktigt socialt och ekonomiskt ansvar tas med i bedömningen. För att få höga poäng räcker det inte bara att sälja miljövänliga produkter. Det krävs också att företagen ligger i framkant när det gäller att ta fram ny miljövänlig och hållbar teknik. Indexet är ett samarbete mellan Dow Jones och SAM, en grupp börsanalytiker i Zürich som har tagit fram en metod för att analysera företag. Här kan du läsa mer om DJSI.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!