110609-bmw-4bästa-företag Foto: copyright BMW AG.for press purposes only

BMW har bäst rykte bland biltillverkarna

BMW hamnar i topp bland biltillverkare i opinionsinstitutet Reputation Institutes senaste undersökning.

BMW räknas som det bäst beryktade biltillverkarföretaget, och hamnar totalt på en fjärdeplats i Reputation Institutes granksning. Google, Apple och Disney fick bättre noteringar men i topp tio hittar vi två andra tyska motorjättar. Daimler som bland annat bygger Mercedes-Benz på sjundeplats och Volkswagen på tian. Efter det får man leta sig ner till plats 29 innan man hittar Honda, 60 respektive 61 för Toyota och Nissan och strax därefter landar Suzuki på en 63:e plats.

Reputation Institute har undersökt hur opinionsvinden blåser kring över 1 000 företag och listan som nu släppts gäller de 100 företag som klarat sig bäst. Gallringen började i januari och undersökte hur inhemska företag ses på av 15 000 invånare i 41 länder. Av de 1 000 företagen valdes 100 ut som finalister. Därefter fick folk välja ut fem av finalisterna och då landade alltså BMW på fjärde plats.

Listan på alla företag hittar du här nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!