BMW 428i Gran Coupé M Sport

BMW hoppar över M4 Gran Coupé

BMW 4-serie Gran Coupé har fått snålvattnet att rinna hos många mungipor. Hur skulle det då inte se ut med en M4 Gran Coupé på 431 hästkrafter? Det får vi tyvärr aldrig veta då BMW säger nej till modellen.

Med tanke på att BMW 3-serie Sedan och 4-serie Coupé har förvandlats till knivskarpa prestandaverktyg i form av M3 Sedan och M4 Coupé är det lätt att ta för givet att – för sina former – hyllade 4-serie Gran Coupé ska bli M4 Gran Coupé. I så fall en lillebror till M6 Gran Coupé.

Men i bilbranschen ska man inte ta något för givet. Inte ens när det kommer till BMW:s prestandadivision M GmbH.

Det är australiensiska CarsGuide som skriver att BMW säger nej till M4 Gran Coupé, baserat på vad BMW:s M-försäljningschef Jörg Bartels berättat för dem under lanseringen av nya M3 och M4 i Australien.

– Den övervägdes verkligen, men det finns inga planer att bygga M4 Gran Coupé, säger Jörg Bartels.

Två av anledningarna till att prestandamodellen inte blir av sägs vara den förväntade produktionsvolymen samt att 4-serie Gran Coupé inte tillverkas i samma fabrik som 3-serie Sedan och M3 Sedan (München-fabriken) eller 4-serie Coupé och M4 Coupé (Regensburg-fabriken). 4-serie Gran Coupé tillverkas i Dingolfing-fabriken som ligger ”mellan” just München och Regensburg.

Av förklarliga skäl kan vi inte heller vänta oss en M3 Gran Turismo. Modellen, 3-serie Gran Turismo, är inte sportig nog, på samma vis som 5-serie Gran Turismo inte är tilltänkt som M-bil. Däremot har vi framför oss M4 Cabriolet som ska lanseras inom kort. Den visades upp redan i april i år.

Bilen på bilden ovan är en 428i Gran Coupé med M Sport-paket. Det är det näst närmaste du kommer en M4 Gran Coupé. Ännu närmare kommer du om du väljer 435i-motorn med 306 hästkrafter.

Läs gärna vår provkörning av nya BMW M3 Sedan. En bil som imponerar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!