BMW i3 går bra – 100 000 bokningar gjorda

Första riktiga bilen ur BMW:s i-program, BMW i3, har inte en börjat levereras än. Redan nu kan man kanske säga att den blivit lite av en succé, ty BMW själva hävdar att hela 100 000 har gjort intresseanmälan för bilen.

Den första riktiga bilen som kommit ur BMW:s i-program, BMW i3 (som finns både som plugg in-hybrid och renodlad elbil), har pratats om länge. Riktigt hur det har gått för själva projektet har vi dock inte vetat, framför allt eftersom försäljningen i praktiken inte kommit igång än – ingen bil har levererats till kund och vi har inte sett den produktionsfärdiga versionen än.

Förra året sades det att projektet till och med var nära att läggas på is, eftersom inte olika regeringar runt om i världen gett tillräckligt stora förmåner till elbilar. Nu är det dock annat ljud i skällan. I en intervju med branschtidningen Automotive News säger Ian Robertson, sälj- och marknadsföringschef på BMW Group i Tyskland, att hela 100 000 personer har gjort en intresseanmälan för en BMW i3. En ”signifikant andel” av dessa ska också ha lämnat handpenning.

Varför då denna förändring i tonläge? Tja, den riktiga försäljningsstarten närmar sig. Produktionsversionen kommer att visas på Frankfurtsalongen i höst och leveranserna ska komma igång runt årsskiftet. Hur m¨å Dessutom är BMW lite stolta över det utvecklingsarbete de trots allt har gjort, och Robertson menar att utvecklingen nu kommer att ta fart ordentligt. ”Under de närmaste tre-fyra åren kommer vi att få se större utveckling av batterier än vad vi har haft de senaste 100 åren”, säger han till Automotive News.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!