BMW i3 Foto: UWE FISCHER

BMW i3 officiell – alla bilder och svenska priser

I dag är dagen då BMW officiellt ger sig in i elbilsmarknaden. Elbilen i3 visas simultant i London, New York och Peking. Om du inte har möjlighet att åka dit kan du se och läsa allt om i3 här, inklusive svenska priser.

I dag är en stor dag för BMW. Det är inte bara dagen elbilen i3 premiärvisas samtidigt i London, New York och Peking utan också dagen som markerar starten för BMW: i-initiativ. Bokstaven i ska från och med nu sättas på alla BMW-produkter med nya lösningar för individuell mobilitet med fokus på långsiktig hållbarhet.

BMW i3 är först ut av i-produkterna och vid Sverigelanseringen den 16 november kommer den att kosta från 339 900 kronor. Priset gäller i3 i grundutförande som drivs av en elmotor på 170 hästkrafter och 250 newtonmeter. Motorn sitter vid bakaxeln och driver på densamma. 0-60 km/h ska gå på 3,5 sekunder och 0-100 km/h på 7,2 sekunder. I detta rena elbilsutförande har i3 en teoretisk räckvidd på 13–16 mil som dock kan förlängas genom Eco Pro och Eco Pro+ som är två inställningslägen som begränsar användningen av bekvämlighetsfunktioner såsom luftkonditionering.

För 375 900 kronor får man den räckviddsförlängda versionen som utöver elmotorn drivs av en tvåcylindrig 0,65-litersmotor med 34 hästkrafter med uppgift att hålla laddningen i batterierna på en konstant nivå. Bensinmotorn och dess tank på nio liter ökar räckvidden till 25–30 mil.

I Sverige kommer endast tre BMW-återsförsäljare att bli så kallade i-representanter: Bavaria Stockholm i Solna, Bilia Group Göteborg i Mölndal och Förenade Bil i Malmö.

Läs mer om BMW i3 här eller Teknikens Värld nummer 17/2013 där Mikael Stjerna provkör elbilen och gillar det han kör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!