BMW i8 Spyder

BMW i8 Spyder går i produktion 2015

BMW:s i-bilar är redan en succé, något som troligtvis har påverkat den bayerska biltillverkaren i beslutet att ge i8 Spyder grönt ljus för produktion.

Enligt bimmerpost.com, som citerar sina källor inom BMW, har taklösa i8 Spyder fått klartecken till att gå i produktion. Beslutet ska ha tagits i München i fredags för en knapp vecka sedan. Produktionsstart ska vara satt till sent 2015.

I samband med det interna mötet ska en i8 Spyder i Solar Orange ha visats upp, samma färg som i3 marknadsförs med, men med blå detaljer. Den ska även ha visats med produktionsmässiga detaljer à la i8 Coupé som skiljer sig från konceptbilen vi ser på bilderna här.

 Drivlinan är densamma som i i8 Coupé, det vill säga en trecylindrig bensinmotor på 1,5 liter som med turbo kommer upp i 231 hästkrafter samt en elmotor på 131 hästkrafter. Totalt handlar det om 362 hästkrafter och 570 newtonmeter i en bil som till stora delar är uppbyggd med kolfiberarmerad plast. Coupéversionens tjänstevikt ligger på 1490 kilo, mycket tack vare tungt batteripaket. Spydern är troligtvis något tyngre.

BMW:s elbil i3, som nyligen börjat säljas, och sporthybrid i8, som lanseras i mitten av 2014, är redan succéer. Över 10000 kunder har redan beställt en i3 som dessutom dras med långa väntetider för provkörning medan första årsproduktionen av i8 redan är slutsåld (oklart hur många det rör sig om). Det är med andra ord inte svårt att förstå BMW:s beslut att ge grönt ljus till i8 Spyder.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!