070919-bmw-m-dct-dubbel

BMW introducerar dubbelkopplingslåda

Kommande BMW M3 Sedan, alltså med fyra dörrar, gör snart sin entré och då blir det premiär för BMW:s första växellåda med dubbelkoppling, döpt till M DCT.

BMW M3 Coupé erbjuds i dag med sexväxlad manuell låda. När fyrdörrarsversionen och cabrioleten visas inom kort, antagligen på Detroit- eller Los Angeles-salongen, kommer de att vara bestyckade med en sjuväxlad växellåda med dubbelkoppling likt det system VW/Audi kallar DSG. Troligt namn på BMW:s dubbelkopplingssystem blir M DCT och är utvecklad tillsammans med erkända Getrag som dessutom utvecklar kommande Powershift till Ford/Volvo. M DCT ska vara mjukare och snabbare vid växlingarna än utgående SMG-lådan som var ett mer populärt alternativ än den manuella lådan till M3. Med M DCT ska man på sportigt vis kunna växla med paddlar bakom ratten. Den sexväxlade manuella lådan som redan i dag finns i M3 kommer att säljas parallellt med dubbelkopplingslådan. Ingen tvekan om vilket alternativ som blir storsäljaren, speciellt om M DCT blir lika bra som VW/Audis DSG.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!