BMW jämför tre generationer X5

I svallvågorna av den nya generationen BMW X5:s ankomst har BMW gjort en video där de jämför nykomlingen med de två föregångarna. Vilken X5 är din favorit?

BMW är förstås mäkta stolta över sin alldeles nya X5 som presenterades härom veckan, så stolta att det inte räcker med långa beskrivande texter och ingående tekniska dokument. Nya X5:an ska även presenteras i rörligt material och de gör BMW nu genom att ställa nykomlingen sida vid sida med sina två föregångare.

 Först ut var X5 med interbeteckning E53 som lanserades 1999. BMW var ingalunda först med att bygga en suv (Sports Utility Vehicle) men säger gärna att X5 var världens första sav (Sports Activity Vehicle). Hursomhelst blev X5 en succé, inte minst i USA, och följdes upp av en ny generation, E70, år 2006 som var större men ändå mer personbilsmässig att köra. E70 ersätts nu av F15 och den här gången ligger fokus på bränsleförbrukning. För första gången går det att få en bakhjulsdriven X5, med fyrcylindrig motor dessutom. X5 sDrive25d ska klara sig på 0,56 l/mil och 149 g/km när den kommer i höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!