090617-bmw-m-concept

BMW M Concept – Audi R8:s värsta fiende

Nu är den äntligen officiell! BMW M1 har fått en modern efterträdare. Nej, skämt åsido, riktigt så spännande är det dessvärre inte. Bilen på bilderna är i stället bildesignern Idries Noahs förslag på hur en sådan skulle kunna se ut.

 Rykten om en efterföljare till legendariska BMW M1 verkar aldrig vilja ebba ut. Med jämna mellanrum kommer uppgifter som säger antingen att BMW ska lansera en ny sportbil eller att så definitivt inte blir fallet. Med lika jämna mellanrum kommer datorillustrationer från kreativa designers som visar hur en sådan bil skulle kunna se ut om BMW bara fick tummen ur. Nu har turen kommit till sydafrikanen Idries Noah att visa sitt förslag.

Noah arbetar till vardags på GM:s australiska dotterbolag Holden där hans officiella titel är Visualization Designer. Noah uppger att bilen han har designat är tänkt som en direkt konkurrent till Audi R8. Han säger sig dessutom ha inspirerats av vatten. Och nog kan man, med lite god vilja, ana böljande vågor i linjerna. Noah tänker sig att ekipaget ska drivas av en uppstressad version av BMW:s prisade V10-motor.

Om BMW ger M1 en efterträdare eller inte återstår att se. Om det blir så, borde den i så fall se ut som Noahs M Concept?

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!