BMW M Performance snåltrimmar

BMW tar tillfället i akt på bilsalongen i Paris och presenterar M Performance Power Kit till modellerna 120d, 320d och 520d. Finessen stavas mer effekt utan högre förbrukning.

Den som hade hoppats på att få en ”M3 light” får fortsätta vänta, alternativt vända sig till lokala trimfirmor. När BMW lanserar sitt trimprogram M Performance är det fyrcylindriga dieselmotorer som är i fokus. Det är denna motor som återfinns i modellerna från 1-, 3-, och 5-serie och som man både programmerat om och gett bättre kylning.

 Detta har resulterat i ett effekthopp från 184 hästkrafter och 379 newtonmeter till 200 hästkrafter jämnt och ett vridmoment på 420 newtonmeter. De nya siffrorna ska enligt BMW kapa accelerationstiden upp till 100 med en sekund, utan att påverka bränsleförbrukningen.

 M Performance erbjuder dessutom flera trimdelar som sportigare fjädring, något minskad vikt och aerodynamikkit. De som minns och gladdes åt 90-talstrenden med M3-backspeglar får nu tillfälle till revival med backspegelkåpor i kolfiber.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!