BMW M1 Sedan – snabbare än någonsin

Den kom ut snabbare än någonsin – M-versionen av 1-serie Sedan. Men blir den verklighet? Högst tveksamt.

När nya bilmodeller presenteras tar det ofta inte lång tid innan hetare versioner illustreras av duktiga Photoshop-magiker, inte minst när det är en ny BMW-modell som visas. Denna gång gick det dock i rekordfart, för det tog inte många timmar efter det att BMW släppt 1-serie Sedan i bild och text förrän ungraren X-Tomi Design kom med M-alternativet.

Självklart passar den lilla BMW-sedanen i M-utstyrsel och med, fiktivt sett, M2:ans raka sexa på 370 hästkrafter under huven som gör att 0-100 km/h avverkas på som högst 4,3 sekunder. Men det finns ett krux. BMW 1-serie Sedan, som bara ska tillverkas och säljas i Kina, är högst sannolikt framhjulsdriven (BMW har bara inte vågat berätta det än) och att en M-bil från BMW är det känns inte realistiskt efter alla uttalanden från diverse olika personer med M GmbH som arbetsgivare. Fyrhjulsdrift är däremot på gång.

Det vore dock inte dumt av BMW att släppa en M1 Sedan, eller 1-serie M Sedan (Lex 1-serie M Coupé) om de inte vill inkräkta på den anrika M1-beteckningen, med tanke på att Audi har RS3 Sedan på ingång och Mercedes redan har Mercedes-AMG CLA 45 4Matic. BMW:s svar på dessa båda antagonister heter i stället M2 Coupé, som förvisso inte är en sedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!