BMW M135i xDrive Foto: Hans Hedberg

BMW M135i xDrive – tre snabba från provkörningen

Den här veckan har Hans Hedberg inte fått resa till något soligt land. Däremot har han som första svenska motorjournalist kört fyrhjulsdrivna Audi-utmanaren BMW M135i xDrive.

Hallå Hans. Vad förgyller din tillvaro i dag?

 – Fyrhjulsdrift! Jag har som förste svensk lyckats få tag i xDrive-versionen av BMW M135i och det här är bilen som ska sno fyrhjulsdriftstörstande kunder från Audi.

 Vad är ditt första intryck?

 – Att det finns extremt mycket vill-ha-faktor i den här bilen. Vanliga bakhjulsdrivna M135i är underhållande i sig men med fyrhjulsdrift blir den inte bara tryggare och stabilare utan även kvickare. 0-100 km/h går på 4,7 sekunder, fyra tiondelar snabbare än M135i.

 Men den blir förstås mycket dyrare, eller?

 – Jo, det är nackdelen. Prispåslaget för fyrhjulsdriften är 20 000 kronor men eftersom fyrhjulsdriften bara kan kombineras med den åttaväxlade Steptronic-lådan som kostar 20 500 kronor blir M135i xDrive drygt 40 000 kronor dyrare och med lite utrustning är det lätt att spräcka halvmiljonvallen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!