Foto: This image is copyright free for editorial use. (c

BMW M2 Coupé får anses vara bekräftad

En BMW M2 Coupé, alltså uppföljaren till kritikerrosade 1-serie M Coupé, är mer eller mindre bekräftad sedan chefen för BMW M GmbH delat med sig av sin ståndpunkt.

Finns det någon som har ett ont öga till BMW 1-serie M Coupé som efter endast ett års tillverkning lades ned? Bilen har med all rätt hyllats över hela världen. ”Det roligaste vi rattat sedan M3 CSL”, skrev vi redan vid första provkörningen.

 Många tårar fälldes när produktionen alltså lades ned förra året. Därefter har det varit tomt på M-bilar i BMW:s instegsprogram 1-serien. Visst finns M135i som gör 0-100 på 4,9 sekunder (4,7 i xDrive-utförande) men den är inte en riktig M-bil utan ”endast” en M Performance-bil som BMW kallar det. Det tycker chefen för BMW M GmbH, Dr. Friedrich Nitschke, också.

 I en intervju med bmwblog.com berättar han att M135i är en succé för BMW men att de funderar på en ny instegsversion i M-modellfloran.

 – Vi har inte tagit något beslut ännu, men 1-serie M Coupé var så framgångsrik så enligt min mening är jag helt säker på att vi kommer att bygga en uppföljare, säger han.

 Det om något kan mer eller mindre tas som en bekräftelse. En efterträdare skulle i så fall med största sannolikhet heta M2 Coupé med tanke på att coupé- och cabrioletversionerna av dagens 1-serie kommer att gå under modellbeteckningen 2-serie. Alltså på samma vis som coupé- och cabrioletversionerna av 3-serie heter 4-serie.

 Något M2 Cabriolet får vi sannolikt aldrig se.

 Under huven kan vi räkna med en rak, turboladdad sexa med minst 360 hästkrafter som skickar iväg den till 100 km/h på omkring 4,5 sekunder. Det skulle i så fall vara i paritet med rykande färska Mercedes A 45 AMG och förmodligen också kommande Audi RS3.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!