Foto: UWE FISCHER

BMW M3 Coupé vid vägs ände – här är sista exemplaret någonsin

BMW M3 Coupé har, i olika generationer, varit ett bestående inslag i BMW:s modellprogram ända sedan 1986. Nu har dock det sista exemplaret, någonsin, rullat av bandet.

När BMW:s M-division lanserade första generationen M3 år 1986 var den första karossvarianten just M3 Coupé. Sedan dess har både cabriolet- och sedanversioner gjort den sällskap, men samtliga fyra generationer M3 har alltid funnits som coupé.

Det är det dock slut med nu. Nu meddelar BMW att det sista exemplaret av fjärde generationens M3 Coupé rullat av bandet vid fabriken i Regensburg, Tyskland. Och det är också den sista M3 Coupén någonsin. Ersättaren till 3-serie Coupé är ju, som bekant, nya 4-serien. Enligt BMW:s namngivningstradition kommer således M-versionen av denna få namnet M4.

Fjärde generationens M3 Coupé tillverkades i strax över 40 000 exemplar totalt mellan 2007 och 2013. Modellens taklösa syskonmodell, M3 Cabriolet, som förmodligen även den till nästa generation kommer att byta namn till M4, kommer fortsätta tillverkas till september.

Vill du se hur sista exemplaret, någonsin, av M3 Coupé byggdes, titta i bildgalleriet nedan. Ännu längre ner hittar du ett mastodontartat bildgalleri över  alla historiska BMW M3 Coupé.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet