090601-bmw-m3-edition

BMW M3 Edition – i stället för CSL

Någon CSL-version av senaste generationen M3 verkar det inte bli. Den som inte är nöjd med sin vanliga M3 kan ändå ha ett alternativ. Under sex månader ska BMW tillverka speciella Edition-modeller baserade på vanliga M3.

 Brist på

 efterfrågan. Därför kommer BMW inte att släppa någon CSL-version av nuvarande M3. Detta enligt BMW:s M-divisions starke man Ludwig Willisch som förra året gick ut med den dystra nyheten. Men den som har tröttnat på sin vanliga M3 och vill ha något lite mer unikt får nu ändå ett alternativ. Från och med juli och sex månader framåt ska BMW sälja fyra olika Edition-modeller av M3.

Det som skiljer de så kallade ”Edition Models” från vanliga M3:or är framförallt det kosmetiska. Den enda mekaniska nyheten är att markfrigången sänks med tio millimeter. Den fina 4,0-liters V8-motorn är densamma och ger fortfarande 420 hästkrafter. Med den dubbelkopplade växellådan nås 0-100 km/h som vanligt på 4,6 sekunder (manuell:4,8).

BMW släpper som sagt fyra olika M3 Edition-modeller. Temat för de fyra är genomgående färgmatchning. Kulörerna Alpine White, Black, Dakar Yellow och Monte Carlo Blue finns att välja mellan. I alla fall kombineras de speciella kulörerna med svarta detaljer såsom avgasrör, njurar och backspegelhus. På de få bilder BMW har släppt hittills syns M3 Edition i Alpine White-utförande, och de svarta fälgarna i kombination med den vita lacken ger en minst sagt tilltalande M3. Så även på insidan med de vita inredningsdetaljerna.

Läs mer

Tester och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!