100215-bmw-m3-start-stopp Foto: BMW Group MediaPool / eb.andriuolo / This image is

BMW M3 får start/stopp-system

BMW:s snålteknik har nu spridit sig ända till prestandamodellerna. I vår utrustas BMW M3 med start/stopp-system som gör bilen åtta procent snålare. Samtidigt introduceras ett nytt Competition-paket.

 Att kalla det ett ansiktslyft är att ta i men till våren får BMW M3 i alla fall några nyheter. De nyligen presenterade ansiktslyften av X5 och 3-serie Cabriolet och Coupé är försiktiga, men när det gäller M3 har BMW gått än mer varsamt fram. Utseendemässigt är den enda nyheten de nydesignade LED-ljusen baktill.

Desto mer intressant är att M3 från och med i vår kommer att erbjudas med start/stopp-system. Den bränslebesparande tekniken som till en början bara fanns i BMW:s snåla dieselmodeller har alltså vandrat uppåt i modellutbudet och letat sig ända fram till prestandamodellen M3. Start/stopp-systemet kommer att finnas både till den manuella sexväxlade lådan och den sjustegade dubbelkopplingslådan (Drivelogic). M3 blir därmed den första BMW-modellen, bortsett från ActiveHybrid X6 och ActiveHybrid 7, som kombinerar start/stopp med en automatlåda. BMW uppger att start/stopp-systemet sänker förbrukningen med åtta procent och koldioxidutsläppen med 24 gram. BMW M3 Coupé och Sedan med Drivelogic-lådan drar nu 1,12 l/mil i EU-cykeln. M3 Cabriolet vill ha 1,15 l/mil.

Det nya Competition-paketet gör bland annat att M3 ligger tio millimeter närmare marken. Dessutom har det elektroniska fjädringssystemet EDC reviderats och inställningen Sport Mode har anpassats speciellt för Competition-paketet. Hugade köpare kan även välja till en ny frontspoiler med kolfiberflärpar nedtill och en liten kolfibervinge på bakluckan.

Läs mer

Test & provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!