BMW M3 förvandlad till Volvo 162C

Någon Volvo 162C har världen aldrig skådat, förutom i form av en prototyp, men nu så. Här är en finskbyggd BMW M3 som förvandlats till just en 162:a i coupéutförande.

Mycket ska man få se innan ögonen ur. En Volvo 162 Coupe, eller 162C som den skulle ha hetat på Volvo-språk. En sådan bil finns ju inte, utöver den prototyp (kan beskådas på Volvos museum i Göteborg) som Jan Wilsgaard skapade och som blev förlagan till 262C. Men nu finns den.

En Volvo med Hofmeister-knyck.

Bilen vi ser på bilderna är en BMW M3 av generation E36 (andra generationen M3) som någon (förmodad Volvo-fantast) i Finland har byggt om till en 164:a med två dörrar färre. Ett mycket märkligt och udda bygge. Efter väldigt många arbetstimmar går det inte att känna igen M3:an längre. Endast när dörren öppnas avslöjas grunden. Interiören är i princip intakt men BMW-emblemet på ratten har bänts av till förmån för Volvos järnmärke. M-märket ovanför handskfacket är dock kvar.

Snyggt bygge eller inte – vad tycker du? Fler bilder, bland annat på interiören, hittar du i galleriet nedan.

Du kan läsa mer om bilen på Volvo Racing Club Finlands forum.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!