100714-bmw-m3-frozen-grey

BMW M3 Frozen Grey måste vårdas ömt

De 30 lyckliga amerikaner som fick tag i den speciella utgåvan M3 Frozen Grey får inte behandla sina bilar hursomhelst. Innan bilarna levereras måste de försäkra att de kommer att sköta den unika och svårskötta matta lacken.

Förra månaden lanserade BMW:s nordamerikanska avdelning en begränsad utgåva av M3 för att fira 25-årsjubileet för M3-modellen. Bilen fick namnet BMW M3 Frozen Grey och alla bilar, 30 stycken, såldes till de första 30 kunder som lade en reservation. Bilarna såldes slut på 15 minuter.

Det ser dock inte ut att bli helt bekymmersfritt för de 30 entusiasterna att äga M3 Frozen Grey. Köpavtalet innehåller även en finstilt del där BMW förklarar hur de måste sköta den unika, djupt metallicskimrande matta lack som kallas Frozen Grey. Om kunderna inte följer BMW:s rekommendationer kommer garantin lackskador inte att gälla.

Kunderna måste förhålla sig till följande riktlinjer:

Polera eller vaxa aldrig lacken som då kan bli blank.

Om bilen körs i en automattvätt måste ägaren välja en tvätt som inte applicerar vax.

Bilen ska spolas av med en högtryckstvätt innan för att undvika repor från sand, damm eller mikropartiklar.

Avlägsna insekter, fågelbajs, kåda, bensin- och oljefläckar omedelbart med en mjuk svamp.

Undvik att gnugga hårt vid tvätt.

Lackskador får endast åtgärdas av utbildad BMW-personal.

BMW M3 Frozen Grey kostar sina 30 köpare 77 600 dollar, motsvarande 600 000 kronor. Det är 19 200 dollar mer än vad en vanlig M3 Coupé kostar i USA. För de pengarna får de 30 köparna, förutom den svårskötta lacken, bland annat en speciell rödsvart inredning, 19-tumsfälgar, sänkt fjädring och en heldag på BMW Performance Driving School i Spartanburg, South Carolina.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!