BMW M5 har sladdat längst – se världsrekordet på film

Tidigare i våras berättade BMW att de skulle sätta nytt världsrekord i drifting. Nu har de gjort det. Bakom ratten i en BMW M5 sladdade körinstruktören Johan Schwartz oavbrutet drygt 8 mil.

I mars förklarade BMW:s nordamerikanska filial, något sturskt, att de skulle krossa världsrekordet i drifting som sattes av driftingproffset Abdo Feghali i en Camaro SS. Nu meddelar BMW att de har lyckats.

 Den 11 maj körde Johan Schwartz, som är körinstruktör på BMW Performance Driving School i Greenwille, South Carolina, 322,5 varv runt en avlyst bana. Bilen – en BMW M5 i standardutförande – gick hela tiden på bredden och totalt blev det en 8,25 mil lång sladd.

 BMW:s rekord är en rejäl tillintetgörelse av det gamla sladdrekordet på lite drygt elva kilometer men vi skulle inte bli förvånade om det blir lika mycket bråk om det här rekordet som om Bugattis hastighetsrekord. BMW genomförde nämligen sin rekordsladd på en vattnad bana, medan tidigare rekordhållaren Feghali körde på torr asfalt. Hursomhelst var representanter från Guinness på plats och verifierade det nya rekordet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!