BMW M5 och M6 får M Performance-tillbehör

BMW:s M Performance-tillbehör lanseras nu till M5 och M6. Det innebär att den som vill lägga några hundra tusen extra på sin M-bil bland annat kan få ett avgassystem i titan från Slovenien.

Som om det inte vore nog med de vanliga utrustningsalternativen till BMW:s bilar finns även M Performance sedan en tid tillbaka. M Performance-tillbehören ger ett ännu sportigare utseende både på in- och utsidan och för M5 och M6 innebär det blåröda dekaler, en högblank svart grill, kolfiberbackspeglar, kolfiberspoiler på bakluckan och kolfiberdiffusor baktill. Invändigt går det att, nästan, klä hela inredningen med kolfiber. Man kan också få pedalställ i rostfritt stål och speciella M Performance-golvmattor.

 M Performance-tillbehören är inte bara kosmetiska. Den som är beredd att betala vad vi förmodar är väldigt mycket pengar kan utrusta M5 eller M6 med kolfiberkeramiska bromsskivor som mäter 410 millimeter i diameter fram och 396 millimeter bak. De keramiska skivorna är 19,4 kilo lättare än de standardmonterade skivorna.

 För att få till ett djupare och sportigare avgasljud har BMW tagit hjälp av slovenska Akrapovič som är världskända för sina exklusiva sportavgassystem byggda i titan och dessutom är en samarbetspartner till BMW Motorsport. Förutom ett roligare ljud bantar man också bort tio kilo i vikt om man utrustar sin M5 eller M6 med sportsystemet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!