BMW M7 Foto: © BMW AG

BMW M7 på tal igen – så även M3 Gran Turismo

I en drömvärld hade M7 varit BMW:s prestandaflaggskepp sedan lång tid tillbaka. Så är det icke. Men nu kommer den på tal igen.

Med all respekt för BMW 750i och 760i, men några M-bilar är de inte, inte ens i M Sport-utförande. Vill man ha en mer prestandaorienterad 7-serie får man titta på Alpina B7 Biturbo som gör 0-100 km/h på 4,3 sekunder och toppar 312 km/h.

Men en M7 då, varför har BMW aldrig gjort en sådan? Bra fråga som vi inte har ett bra svar på, men en M7 har omtalats allt mer på senare tid och nu är det dags igen. Denna gång är det M GmbH:s chefsingenjör Albert Biermann som säger att han vill skapa en M7 baserad på 7-serie. Det berättar han för Autocar.

 Biermann ser en M7 som totalt annorlunda jämfört med B7 Biturbo. Men tyvärr ingår den inte i M-divisionens nuvarande produktplan som i stället är koncentrerad på helt andra projekt, exempelvis undersöker man fyrhjulsdrift till nästa generation M5 och M6 och en M3-version av 3-serie GT (Gran Turismo).

 – Det finns så många fina saker man skulle kunna göra om man hade obegränsat med pengar, säger han.

Precis som tidigare rapporteras det om att X3 M eller X4 M inte är aktuella. De blir i stället M Performance-bilar.

Bilden ovan visar en Photoshop-manipulerad 7-serie.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!