BMW i3 Foto: UWE FISCHER

BMW måste bygga fler i3

Efterfrågan på BMW:s lilla elbil i3 har hittills överstigit tillgången. Mer än 8 000 kunder uppges redan ha beställt en i3 och BMW överväger nu att höja tillverkningstakten.

Det verkar som att BMW står inför ett angenämt problem. Prognosen för 2014 är att man ska sälja omkring 10 000 exemplar av nya elbilen i3 men enligt finanschefen Friedrich Eichiner är drygt 8 000 av dessa redan förbeställda, vilket betyder att man med all sannolikhet kommer att behöva höja produktionen för att möta vidare efterfrågan.

– Om efterfrågan håller i sig, vilket den ser ut att göra, kommer vi snart att behöva göra nya investeringar. BMW räknar med att sälja mer än 10 000 exemplar av i3 nästa år och vi kommer att justera produktionskapaciteten enligt efterfrågan, sa Eichiner vid en presskonferens i Amsterdam tidigare i veckan.

Missa inte att bläddra i bildgalleriet nedan där vi har samlat inte mindre än 102 helt nya bilder på i3.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!