060216_bmw_nightvision Foto: BMW

BMW Nightvision till 5- och 6-serien

BMW:s värmekamerasystem Nightvision har tidigare bara varit tillgängligt till 7-serien. I mars blir det dock ändring på det. 5- och 6-serien kommer då kunna ha Nightvision som tillval.

Under hösten 2005 tog BMW ett stort steg framåt i säkerhetsutveckling genom att introducera förarassistansen Nightvision. Då fanns den tyvärr bara för de med lite mer pengar. Närmare bestämt de som hade råd med en BMW 7-serie eftersom Nightvision bara erbjöds till den modellen.

Nu har dock BMW bestämt sig för att göra fler bilägare till säkrare bilförare och i mars blir Nightvisionsystemet tillgängligt till 5- och 6-serien.

Nightvisionsystemet är byggt med en värmekamera som håller koll på vägen framför dig och kan se människor och djur som du inte ser så enkelt med blotta ögat. Det kameran ser visas i displayen på instrumentpanelen. Räckvidden är ungefär 300 meter och gör att du i 100 km/h ser faran upp till fem sekunder tidigare än du skulle ha gjort med blotta ögat. Betydligt mer tid att påbörja en inbromsning eller väjning på alltså.

BMW:s Nightvision i 5-, 6- och 7-serien kostar 21 000 kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!