101019-bmw psa hybrid

BMW och PSA i hybridsamarbete

Tyska BMW och franska PSA har ingått ett avtal som säger att de tillsammans ska utveckla och producera komponenter till framhjulsdrivna hybridbilar. En av anledningarna är att dela och därmed sänka kostnaderna.

Tyska BMW, tillsammans med Mini, och franska PSA, där Peugeot och Citroën ingår, har sedan några år tillbaka samarbetat vad gäller motorutveckling och -produktion. Tidigare i år flaggade de för att de tillsammans ska utveckla en ny, snål fyrcylindrig bensinmotor och då meddelade de också att samarbetet kan komma att fördjupas till att röra andra komponenter.

Nu har ytterligare ett steg tagits då de annonserar att de ska samutveckla och samproducera hybridkomponenter som senare ska ta plats i framhjulsdrivna bilmodeller.

Att samarbeta vid utvecklingen av nya hybridkomponenter ska hjälpa de inblandade bilmärkena att hålla nere kostnaderna samtidigt som det möjliggörs enklare standardisering av vissa komponenter.

BMW och PSA har beslutat att inte offentliggöra de finansiella detaljerna i överenskommelsen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!