BMW vill överge bilnyckeln – helt och hållet

Den tyska biltillverkaren BMW undersöker möjligheten till att helt och hållet ta bort nyckeln från framtida bilar. "Ärligt talat, hur många personer behöver en nyckel?", säger BMW försäljningschef Ian Robertson.

BMW:s försäljningschef och styrelseledamot Ian Robertson, säger i anslutning till Frankfurts bilmässa att företaget nu undersöker möjligheterna att ta bort nycklar till framtida modeller. Tanken är att telefonen ska ersätta bilnyckeln helt och hållet.

Alltså inte bara att telefonen finns som komplement till bilnyckeln – så som det redan nu finns i till exempel nya 5-serien via en app – utan att den fysiska bilnyckeln ska försvinna helt.

– Ärligt talat, hur många människor känner att de behöver en nyckel? Vi håller på att kollar om det är möjligt, och om vi kan göra det nu eller någon gång i framtiden. Kunderna tar ändå aldrig fram den ur fickan så varför ska vi ens behöva bära runt på den, säger Robertson i en intervju med Reuters.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!