081113-bmw-performance

BMW Performance skymtar fram

I slutet av den här månaden får vi veta exakt vad det är. Då drar BMW täcket av bilen som i dagsläget bara får skymta fram i mörkret. Men egentligen vet vi redan vad det är.

Med all sannolikhet är bilen som visas i filmen den första Performance-utrustade 3-serien. Videon avslöjar egentligen inte mycket, men det finns detaljer som säger oss att det här inte är någon vanlig 3-serie, och inte heller en ansiktslyft M3. Frontens nedre spoiler och de två utblåsen baktill säger att det inte är någon M3. En läcker kolfiberklädd backspegel skymtar dock förbi snabbt. Och den, tillsammans med dörrtröskelns text, säger oss att det är det kommande Performance-paketet vi just har fått en första glimt av.

Tidigt i våras avslöjade BMW ett kommande prestandapaket till 1-serien och 3-serien. Uppgradering av motor, bromsar och fjädring är några av de saker som paketet ska innefatta. Ägare till sexcylindriga 1- eller 3-seriebilar kommer att kunna välja till ett insugssystem i kolfiber som ska öka luftflödet till motorn. Ett mer avancerat avgassystem som förbättrar avgasflödet från motorn kommer också att kunna väljas till. Omkalibrerade dämpare och nya fjädrar kommer att sänka bilarna med tio millimeter. Av video att döma kan vi vänta oss en del läckra detaljer i kolfiber som visar att det inte är en vanlig 3-serie.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!