BMW retar oss med film på nya X5 M och X6 M

Nu när nya generationerna BMW X5 och X6 är presenterade och introducerade ligger fokus på prestandaversionerna med stort M. BMW passar därför på att ge oss en första ”titt”.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Senaste generationen BMW X5 säljs redan och nya generationen X6 kommer hit i december (läs provkörningen i nästa nummer av Teknikens Värld).

Nu går vi och väntar på M-versionerna av de båda suvarna, två prestandabilar som ryktas ha världspremiär på bilsalongen i Los Angeles nästa månad. Det låter inte helt otroligt.

För att höja salivproduktionen hos de intresserade har BMW via sin M-kanal på YouTube släppt en kort ”teaserfilm” där vi får se en glimt av bilarna under vad som ska föreställa en henlig militäroperation som utförs i skydd av mörkret. Tack vare mörkerseende bilförstärkare får vi se... väldigt lite.

Toppversionerna av nya X5 och X6 heter xDrive50i och har en dubbelturbomatad V8 på 450 hästkrafter. X6-versionen gör 0-100 km/h på 4,8 sekunder, endast en tiondel långsammare än gamla X6 M som hade 555 hästkrafter. Får vi gissa så gissar vi att nya X6 M landar någonstans runt 4,2-4,3 sekunder för att verkligen distansera sig från xDrive50i. Lägg till en eller två tiondelar så får du 0-100-tiden för X5 M.

Motorn i nya X5 M och X6 M blir även den en dubbelturbomatad 4,4-liters V8 men efter M-behandling ligger effekten betydligt högre. 560 hästkrafter har det snackats om, i så fall samma siffra som i BMW M5. Men det har också ryktats om mellan 580 och 600 hästkrafter. Vilket det blir får vi helt enkelt vänta och se.

Vill du bättre se hur nya X6 M ser ut gör du det här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!