090323-bmw-z4-m

BMW säger nej till ny Z4 M

BMW har satt stopp för utvecklingen av en ny Z4 M. Finanskris och bristande kundintresse anges som huvudorsakerna. Däremot planerar BMW att erbjuda ett utökat M-paket till nya Z4.

 Nu bekräftar BMW att det inte kommer att bli någon M-version av nya Z4. En anonym talesperson säger till brittiska iMotor att den ekonomiska svackan kombinerat med för lågt intresse från kunder gör att Z4 M inte blir av. Det kan tyckas aningen märkligt att Z4 M läggs i malpåsen samtidigt som de mer extrema X5 M och X6 M snart begår premiär. Enligt iMotors källa ska dock dessa ha varit så långt gångna i utvecklingen att det var för sent att lägga ned projekten när finanskrisen slog till på allvar.

Den som inte klarar sig utan ett M på sin Z4 kan dock lugna sig en aning. BMW:s talesperson avslöjar att det med all sannolikhet kommer ett M Sport-paket till nya Z4, precis som till flertalet av BMW:s övriga modeller. Förutom kjolpaket, stora lättmetallfälgar, hårdare fjädring och en mängd M-märken spridda över hela bilen kan M Sport-paketet till Z4 även innefatta en viss effekthöjning. Enligt källan kan det bli tal om en effekthöjning på 20 hästkrafter till följd av en ommappning av ECU-enheten. Detta ska dock bara erbjudas till 3,0-liters sexan som därmed får 326 hästkrafter totalt.

Läs mer

Tester och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!