Foto: BMW

BMW sätter fart på utvecklingen av självkörande bilar

BMW har alltid ansetts vara förarens bil. I framtiden kommer BMW att ta den rollen ifrån föraren. Nu har man öppnat ett nytt utvecklingscenter för att sätta fart på utvecklingen av autonoma bilar.

Tidigare i veckan öppnade BMW upp dörrarna till ett nytt utvecklingscenter i München – BMW Autonomous Driving Campus. BMW är inte ensamma om att bedriva verksamhet där utan har med sig många av sina partners inom området samt flera IT-bolag.

BMW menar att med det nya centret kommer utvecklingen av självkörande, så kallade autonoma, bilar att accelerera avsevärt, bland annat tack vare att mjukvaruutvecklarna omedelbart kan testa sin programkod i verkliga bilar som finns i anslutning till campusområdet.

BMW Autonomous Driving Campus kommer att husera 1 800 anställda och 500 fordon.

Bara i år satsar BMW närmare 70 miljarder kronor i självkörande teknik och elektrifiering. 2021 är det tänkt att deras första autonoma bil ska stå klar, redo för lansering.

– Hållbar mobilitet och autonom körning går hand i hand. Vi kommer att lansera autonom teknik i iNext år 2021. Det innebär att vi tekniskt har bemästrat nivå tre till fem. Systemet kommer att vara fullt integrerat och säkert. I år kommer vi dubbla storleken på vår självkörande testflotta till runt 80 fordon, säger Harald Krüger, BMW Groups vd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!