060331_bmw_motor

BMW siktar på Årets Motor - igen

I tävlingen Årets Motor har BMW de senaste åren legat i topp och vunnit med både M3- och M5-motorn. I maj är det dags igen och M5 är nominerad ännu en gång.

Tävlingen Årets Bil är en mycket klassisk (och kritiserad) tävling där ett gäng utvalda journalister får rösta om vilken ny bil de tycker är bäst. Sedan åtta år finns en tävling som enbart behandlar bilarnas motorer, alltså Årets Motor. Den är dock lite mer utbredd än Årets Bil. 

I Årets Motor finns det hela tolv kategorier, som dessutom kan ges till samma motor flera år i rad. Det bringar glädje till BMW som har chansen att försvara alla de sex priser de vann förra året. Årets Motor t ex som förra året gick till BMW:s M5 V10 har chansen att försvara sin titel. 

Men motståndet är tungt. Eller vad sägs om Mercedes-AMG:s 6,2-liters V12 på 510 hk eller Aston Martins 4,3-liters V8? Det lär bli en hård kamp där 61 journalister från hela världen får vara med och bestämma. Den 10 maj får vi veta hur det gick.

Årets Motor

De tolv olika kategorierna

Årets Motor

Årets nya Motor (Årets nykomling)

Årets mest bränsleekonomiska Motor

Årets högprestanda Motor

Under 1-liter

1-liter to 1,4-liter

1,4-liter to 1,8-liter

1,8-liter to 2-liter

2-liter to 2,5-liter

2,5-liter to 3-liter

3-liter to 4-liter

Över 4-liter

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!