BMW ska sätta nytt världsrekord i drifting

Världsrekordet i drifting sattes så sent som för några veckor sedan och om BMW får bestämma blir det inte långvarigt. I maj planerar BMW att sätta nytt världsrekord då en BMW M5 ska sladdas oavbrutet i drygt sex mil.

I slutet av februari noterade Guiness Rekordbok att den libanesiske driftingföraren Abdo Feghali gjorde världens längsta oavbrutna sladd med en personbil. Feghali körde en Chevrolet Camaro SS sponsrad av Red Bull (vad annars?) och ha lyckades få till en sammanhängande sladd som var 11 180 meter lång. Tidigare innehades rekordet av kinesiske driftingföraren Wang Qi som sladdade 5 802 meter. Nu låter BMW meddela att de planerar att ta över världsrekordet.

 Johan Schwartz är vanligtvis instruktör vid BMW Performance Driving School men den 11 maj ska han försöka slå världsrekordet i drifting. Schwartz ska köra en BMW M5 och om allt går enligt plan ska han sladda oavbrutet i 40 miles, vilket motsvarar 64 kilometer. Allt för att samla in pengar till BMW:s välgörenhetsprojekt Pro-Am Charity.

BMW har släppt en kort film för att bygga upp förväntningarna inför världsrekordförsöket där vi får se Johan Schwartz träna på våt asfalt. I nästa klipp ser vi Feghal sätta sitt världsrekord, på torr asfalt, i Abu Dhabi.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!