100704-bmw-5-serie-m Foto: © BMW AG / Nur für Pressezwecke / For press purp

BMW släpper M-paket till 5-serien

Vi har redan sett det mesta efter två bildläckor men nu kommer de första officiella bilderna och informationen om BMW 5-serie utrustad med M-paket som förutom nytt utseende bland annat bjuder på hårdare fjädring.

 Gör er vana vid synen, det är nämligen så här vi kommer att få se många av nya 5-serien. M-paketet blev ett populärt tillval till gamla 5-serien och till nya femman lär det inte bli annorlunda. Vi har redan sett M-tillbehören till 5-serien genom två omgångar av bildläckor, den första då inskannade broschyrbilder nådde webben. Nu tar BMW saken i egna händer och presenterar de nya M-tillbehören som blir tillgängliga efter sommaren.

Som vi har sett på de tidigare bilderna innehåller M-sportpaketet, utvecklat av M GmbH, ett aerodynamikpaket med hungrigare front med djupa luftintag, bredare sidokjolar och en omarbetad bakkjol med integrerad diffusor. Den som vill kan beställa en liten vinge till sedanmodellens baklucka. Speciella 18-tumsfälgar är standard i M-paketet men 19-tummare kan fås som tillval. BMW ger inga detaljer om M-fjädringen utan nöjer sig med att säga att den ska förhöja kördynamiken och bidra till ett sportigare utseende. Lägre och hårdare med andra ord.

Inne i kupén märks M-sportpaketet på sportstolarna i textil och alcantara, kontrasterande sömmar och M-emblem. M-paketet innehåller också M-sportratt, M-växelspak, M-fotstöd och instegslister i aluminium med M-logga.

BMW passar också på att meddela att fyrhjulsdrift nu blir tillgängligt till 5-serien, inledningsvis till den största motorn. BMW 550i får då namnet 550i xDrive. I september lanseras också en starkare dieselmotor i och med tillkomsten av 535d. Samma motor släpps samtidigt till 5-serie Touring som också får sitt motorutbud kompletterat av 525d och 528i.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!