Foto: Illustration: Mattias Rabe

BMW sugna på 2-serie Gran Coupé

Stora BMW 6-serie finns som Gran Coupe, lite mindre BMW 4-serie finns som Gran Coupé. Snart kan också lilla BMW 2-serie finnas som Gran Coupé.

BMW och framför allt utvecklingschef Klaus Fröhlich vill se ytterligare en Gran Coupé-modell vid sidan om de två som finns i dag (4-serie och 6-serie). Det är en bakhjulsdriven fyrdörrarscoupé baserad på 2-serie (inte MPV-versionerna) som de känner ett sug efter. Det uppger tyska Auto Motor und Sport.

Modellen, om den blir av, kommer tidigast 2018 och kommer då att byggas på samma flexibla plattform som kommande generationer 3-, 5- och 7-serie, nämligen den som benämns CLAR (35up).

Det har under flera år snackats om en 1-serie i sedanutförande. En 2-serie Gran Coupé skulle kunna ses som BMW:s svar på snacket. Den skulle i så fall få två naturliga konkurrenter i Audi A3 Sedan och Mercedes CLA.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!