070719-bmw-ny-liten-bil

BMW utvecklar ny liten bil

Enligt färska rapporter så tänker BMW utveckla en ny liten femdörrars bil i Mini-storlek för att kunna konkurrera med Audis och Volkswagens motsvarigheter.

Den nya lilla bilen från BMW sägs komma under 2010 och ska då dela drivlina med Mini. Bilen kommer att vara maximalt 3,75 meter lång och drivas på framhjulen precis Mini samt släppa ut mindre än 100 gram koldioxid per kilometer.

Begränsad produktionskapacitet i BMW:s Mini-fabrik i Oxford gör att BMW blir tvingade att lägga produktionen externt. Troligen blir det Magna Steyr i Österrike som tar hand om byggandet. Motorerna byggs däremot i München.

Med en liten modell som denna kan BMW reducera sitt totala modellprograms koldioxidutsläpp. Det kan vara behövligt eftersom EU-kommissionen planerar att införa begränsad koldioxidutsläppsmängd per tillverkare.

Fler biltillverkare lär så småningom följa BMW:s exempel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!