051129_bmw_jacka

BMW värmer i vintern

Att köra motorcykel i vintertid är inte så vanligt. Och verkligen inte särskilt varmt. Nu vill BMW ändra på det genom att lansera en ny vintervänlig motorcykeljacka.

BMW vill att motorcykelförare ska hålla sig framme året om. För att få fram förarna under kalla tider har BMW tagit fram särskilda vinterplagg som ska hålla de tvåhjuliga fordonens förare varma.

Bägge plaggen, en väst och en jacka, är framtagna i mycket avancerade testlabb för att klara mycket låga temperaturer, oavsett väder. 

Västen är gjord i Gore-tex material och är den dyrare av de två. En sådan kan bli din för 175 brittiska pund, det vill säga nästan 2 400 kronor. Det kan det mycket väl vara värt för en vatten och vindtät väst om du ska ut och fara i minusgrader.

Jackan är gjord i ett nytt material som fått namnet Schoeller-PCM och fungerar som en termos, den fångar upp och håller din kroppsvärme instängd. Den täcker dessutom mycket mer kroppsyta än västen men är trots detta den billigare av de två. Dryga 1 400 kronor får du vara beredd att betala för en sådan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!