090827-BMW Vision concept

BMW Vision EfficientDynamics – en smygtitt

Nu vet vi aningen lite mer om den än så länge hemliga konceptbil som BMW ska visa upp på Frankfurtsalongen och som sägs kombinera glädje, sport och miljötänk på ett helt nytt sätt. Här är BMW Vision EfficientDynamics.

Sedan ett bra tag tillbaka känner vi till att BMW ska showa på Frankfurtsalongen med en sportig konceptbil som visar prov på det senaste och kommande som lyder under epitetet EfficientDynamics.

Så sent som för tre veckor sedan skickade vår spionfotograf bilder på en mystisk BMW (se länk nedan) som lastades om inför vidare transport. Alla trodde vi att det handlade om konceptbilen som ska visas i Frankfurt. Men BMW var snabba med att avfärda bilderna och berättade att det rörde sig om en fem år gammal konceptbil som skulle magasineras om.

Nu har BMW dock lättat aningen på trycket genom att via deras nya BMW TV (ersätter tidigare betaversionen BMW-web.tv) släppa en ”teaserfilm” (se filmen nedan) där man i några få korta sekunder i slutet får se konceptbilens vilda former.

Tyvärr finns det ingen konkret information om bilen, inte mer än att konceptbilen ska vara revolutionerande med BMW:s EfficientDynamics-teknik. De poängterar också att ”glädje definierar framtiden”.

Vi misstänker att konceptbilen, som går under namnet BMW Vision EfficientDynamics, visar en rad miljömedvetna innovationer som inom de närmaste åren kommer att appliceras på BMW:s olika modellserier, men att de extrema formerna tillhör showen – inte verkligheten.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!